skip to Main Content

Verhuizen naar Xclusive Hosting? Wij regelen het voor u in 4 snelle stappen.

Overstappen naar een andere webhostingprovider is gemakkelijker dan u denkt. Uw bezoekers zullen zelfs niet eens iets van de verhuizing merken! Wij laten u graag zien hoe u in een paar eenvoudige stappen uw website naar ons kunt verhuizen.

Stap 1: Zeg de overeenkomst bij uw huidige hostingprovider op

Deze stap is de belangrijkste. Veel providers hebben een opzegtermijn van 1 tot zelfs 3 maanden. Als u dus nu opzegt bij uw huidige provider, loop uw contract niet onnodig lang door. Bij een te late opzegging berekent de provider soms nog kosten, terwijl u geen gebruik meer van hun diensten maakt.

Stap 2: Zet uw domeinnaam klaar voor verhuizing

Controleer of het emailadres van het “administratieve contact” van uw domeinnaam klopt. Op dit emailadres krijgt u namelijk van ons de vraag binnen om de verhuizing te bevestigen. Als dit adres afwijkt van het adres waarop u de email wilt ontvangen, kan uw oude provider dit veranderen. Als de domeinnaam eindigt op .nl, .com-, .net, .org, .info en .biz heeft u een verhuiscode nodig. Vraag deze bij uw huidige provider aan en voer deze tijdens de bestelling bij ons in. Kijk ook of de domeinnaam niet “gelocked” is (beveiligd tegen verhuizen). Ook dit kan uw huidige provider voor u veranderen.

Stap 3: Plaats uw bestelling bij ons

Plaats nu bij ons uw bestelling. Bij het gedeelte waar u uw domeinnaam opgeeft, geeft u aan dat het om een verhuizing gaat. Indien u een verhuiscode heeft: voer uw verhuiscode in (zie stap 2). Volg alle aanwijzingen op het bestelformulier en rond de bestelling af.

Stap 4: Upload uw website en stel e-mail adressen in

Na het ontvangen van uw betaling sturen wij de login gegevens en starten de verhuizing van de domeinnaam. Tijdens de verhuizing kunt u alvast uw website naar ons uploaden en uw emailadressen instellen. Daarna wordt de domeinnaam binnen 1 tot 5 dagen naar ons overgeschakeld (afhankelijk van de oude provider).

Heeft u nog vragen over de verhuizing? Neem contact met ons op.

Back To Top
×Close search
Zoeken